Image
Top
Menu
22 december, 2016

Verpleeghuis De Honskamp: “Wonen zoals thuis”

Wonen zoals thuis

Zorgorganisatie Opella, in 2015 winnaar van de prijs ‘meest klantvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuizen van Nederland’, heeft met Activ Vastgoed in 2016 de transformatie van De Honskamp -van verzorgingshuis naar verpleeghuis gerealiseerd (ruim 7.000 m2).

Een intensief samenwerkingstraject van initiatief, ontwerp, vergunningen tot aanbesteding, uitvoering en nazorg. Intensief, omdat de bewoners tijdens de verbouwing in het gebouw zijn blijven wonen, inclusief alle bijbehorende activiteiten.

Daarbij is er tevens een wijkservicecentrum met diverse gerelateerde functies gerealiseerd waaronder onder andere een restaurant. Niet alleen voor de bewoners opgezet, maar ook voor alle inwoners uit de omgeving. Naast dit wijkservicecentrum was ook het inspelen op de toekomstige wet Zorg en Dwang één van de beleidsmaatregelen hoe te anticiperen op de toekomst.

De Honskamp is sinds deze zomer een sfeervol, (brand)veilig en vooral functioneel verpleeghuis met beschermd wonen voor mensen met een intensieve dementiezorg of een somatische zorgvraag. Een plek om te wonen zoals thuis.

Leuk detail is dat diverse bewoners hebben aangegeven dat ze over het verbouwtraject goed geïnformeerd waren, ze het vernieuwde gebouw prachtig vinden en eigenlijk geen verbeterpunten wisten te noemen. Het verbouwproces werd maar liefst met een gemiddelde van 9,5 gewaardeerd.

Tastvol heeft in opdracht van Activ het interieurontwerp voor De Honskamp in Lunteren mogen maken. Leest het hele bericht hier.