Image
Top
Menu

Wonen langs de Rijn

Wonen langs de Rijn

Wonen langs de Rijn
Project details:

Project:
Ontwerp vrijstaande woning langs de Rijn

Plaats:
Rhenen

Opdrachtgever:
Particulier

Ingebruikname:
April 2018

Projectomschrijving:

Deze bijzondere woning kenmerkt zich door haar ruimtelijke ontwerp met oriëntatie op de tuin en de Rijnzijde, het wonen langs de Rijn. Vanaf de straatzijde kent de woning een meer gesloten karakter.

Kenmerkend voor de woning is de prominente kap, gedragen door de houten spantconstructie. De kap ligt als deken over de woonvertrekken heen. Onder deze deken is de woning aan de woonwensen aangepast. Zo is door het inspringen van de bouwkundige wanden een carport en veranda onder de kap gerealiseerd.

De houten spantconstructie onder het dakoverstek in beide kopgevels is een bepalend  onderdeel in het gevelbeeld. In het vakwerk op de kopgevels bieden lamellen privacy in de badkamer. Daarnaast en hebben de lamellen net als het gehele ruime dakoverstek een zonwerende functie in de (warme) zomermaanden. In de winter staat de zon laag en schijnt deze onder het overstek door de woning in en verwarmt deze op aangename wijze.

De zuidwestgevel wordt onderbroken door een bijzonder verticaal gevelelement met veel glas, uitgevoerd in donkere houten delen. Dit biedt vanaf de verdieping een prachtig zicht op de Rijn en daarnaast zorgt de vide voor extra daglichttoetreding in de woonvertrekken op de begane grond.

Werkzaamheden:
– Van eerste schets tot compleet woningontwerp
– Sfeerimpressies
– Kleur en materialisatie
– Nauw overleg met opdrachtgever en gebruiker.