Image
Top
Menu

Interieurontwerp industrieel pand voor The Valley Amsterdam

Interieurontwerp industrieel pand voor The Valley Amsterdam

Interieurontwerp industrieel pand voor The Valley Amsterdam
Project details:

Project:
Interieurontwerp The Valley

Plaats:
Amsterdam

Opdrachtgever:
Activ i.o.v. The Valley

Ingebruikname:
Najaar 2017

Projectomschrijving:

The Valley was op zoek naar een pand met een stoer, industrieel karakter en vond dit in de Johann Siegerstraat te Amsterdam. Een industrieel bedrijfspand nabij het centrum van Amsterdam dichtbij de grote uitvalswegen en beschikt over een tuin met parkeerplaatsen op eigen terrein. Vòòr de verbouwing was het pand maar gedeeltelijk gefundeerd en erg hokkerig ingedeeld. De karakteristieke architectonische elementen van het gebouw kwamen niet of maar gedeeltelijk tot uiting. In het interieurontwerp zijn deze elementen weer zichtbaar gemaakt en komen de grote sheddaken, dakconstructie, ritmische raamverdeling en hoge ruimten goed tot zijn recht.
Wie binnen komt wordt verrast door de grote open ruimte achter een relatief gesloten gevel. In de twee verdiepingen hoge vrije ruimte is de bar en lange tafels met bomen een eyecatcher. De verdieping is vanuit deze hoge ruimte bereikbaar middels een houten tribune trap of een zwarte wenteltrap. Eenmaal boven is de dakconstructie met prettige lichtinval nog beter zichtbaar en is de grootte van het pand goed voelbaar door de open werkruimte en transparante scrumruimten.
Wit, grijs en zwarte accenten vormen de basis voor de toegepaste kleuren en materialen van vloer, wand en plafond. Kleuraccenten komen terug in de meubels, de bar en de bomen en enkele buitenwanden met afgebikte stenen.

Werkzaamheden:

– Opzetten ruimtelijk programma van eisen
– Indelingsontwerp
– Sfeerimpressies
– Kleur en materialisatie
– Nauw overleg met opdrachtgever.